Bahan A
330gm tepung roti
1/2 tsp garam
1 1/2 tbsp susu tepung
60gm gula kaster
10 Instant Yeast
Bahan B
1 biji telur
Bahan C
120ml air
Bahan D
40gm butter
Cara Membuatnya: -
1)Gaul kesemua bahan A hingga sebati -
2) masuk bahan B. gaul jadi serbuk roti -
3)masuk bahan C. uli hingga jadi doh.
4)masuk bahan D. uli lagi hingga jadi doh dan permukaan doh menjadi halus.
5)kembangkan doh hingga 2 kali ganda. -
6)tumbuk2 doh untuk buang angin. timbang seberat 60gm. -
7)bentu ikut suka ,
8)kembangkan lagi dan bakar pada suhu 180'c selama 15 minit.
SUMBER :SL KITCHEN
Isnin, 10 Oktober 2011
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
0 ulasan:
Catat Ulasan