Isnin, 10 Oktober 2011

ALHAMDULILAH PART 2 :

Dicatat oleh queenshop di 10:22 PTG
Sebenarnya tujuan km g hospital besar pd haritu bukanla utk check up biasa...Tp dah bt appmnt dgn doc pakar kat situ.2hari sblm tu aku g cek mcm biasa kat klinik kjaan,doctor india tu scan bby mcm biasa....sambil potpet2.Pastu....

doctor : eh...eh...ehhhhhhhhh...hurmmmm
(aku tgok je gelagat doc tu)

doctor : dikkk....(ewah,terasa muda lak diriku ini dipanggil gitu..hehehe)
baby u songsang la...itu ari ok.ini ari songsang pulak,hmmm...
ok,sy bg u 1 surat..u pergi HSA jumpa doctor sana ok..
U punya kes skrg hantar sana ok...


sambil tunggu doc cakar2 1 kertas kat dpn dia,aku pon xtau apa dia tulis...sempat gak km b'bual2 pasal kes songsang ni..Aku yg agak t'kejut,aku buka telinga luas2 n dgr stiap pktaan doc tu..yela,benda br,n xpernah aku jangka...Dr awal mengandung,aku mmg xde masalah langsung.Muntah pun x'pernah...tetiba dah ujung2 ni bby songsang lak.Redha jela,ujian buat km b'2...Sepatutnya kepala bby dah ada kat bwh,tp kepala baby kat atas pulak.Kalo b'salin normal kompom kuar bontot dulu nih...

DI HSA :
SEkian lama menunggu,nombor haku pon dipanggil...aku n asben pon masukla jmpe doc...
Bincang2...suasana jd agak b'emosi bila doc soh bt pilihan...Nak operation @ nk betulkan kedukan bby..Dua2 cara ada risikonya t'sendiri,
Aku xberani nk citer lebih2 pasal tu,tkut kang ada yg kna saman..hehehe.
Sbg ibu yg t'lalu cintakan ank aku...aku ketepikan risiko pd diri aku.Apa yg aku tau,aku cuma nak ank aku slmt n xmungkin aku akn ltkkan risiko tu pd bby aku...
Xsanggup aku nk bygkan kalo apa2 jadi kat bby aku..Biarla aku yg b'korban walau apa pon,andai nyawa jd taruhan...Aku rela.
Lepas km bt keputusan....km pon blah balik rmh.Masing2 agak sugul....Tp x'perlu susah2 ht kan?
Ada baiknya masing2 jalankan kehidupan mcm biasa & tgu je due date.Oleh krn km pilih nk operation,
doc pon ikutla due date yg sepatutnya bby lahir (9hb jun 2010)...
tunggu jela date tu dtg m'jelma...hehehe...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

..qUeEn zAra kiTcHen... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei