Sabtu, 23 April 2011

CISTART LAGIIIIIIII....:

Dicatat oleh queenshop di 7:44 PTG




PASTRY :
1 ketul butter = 250g
60g gula
1bj telur
440g tepung gandum

1 ) Campurkan semua bahan & uli sekata sehingga dpt doh yg cantik molek...
2 ) buat bulat2 kecik2 agak2 saiz coin 20posen,pastu masukkan dlm acuan tart
3)tekan tgh2nye n tekan2 lak tepi2 samp sekata.potongla lebih tepi ti
4)cucuk dgn garfu di tgh2 pastry tu
5)bakar suhu 180 selama 15-20minit @ samp masak
6)dah siap..leh la boh adunan cis plak @ kalo nk simpan pon bleh...
simpan ditempat kedap udara @ dlm tin

CHEESE :
1ketul cis tatura = 250g
125g gula halus
60g butter
1bj telur

1)pukul gula + cheese + butter samp sebati
2)masukkan telur & pukul lg
3) sudukan bluberry filling ditengah2 pastry,
4)sudukan plak cis samp penuh pastry
5)gunakan pencungkil gigi,celup pewarna & bt 3 titik atas cis
6)lorekkan
7)bakar selama 8 minit suhu 180d

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

..qUeEn zAra kiTcHen... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei