Rabu, 9 Mac 2011

KETAM PEDAS :

Dicatat oleh queenshop di 9:10 PG
bahan-bahan :
minyak utk tumis

1bj bwg putih (ketuk@cincang)
2 sudu cili serbuk
2 sdu gula
1cwn air
garam/aji secukup rs (nk cpt botak boh aji byk2)
1 sdu sos cili ( ni kalo yg jnis xmkn pedas mcm i ltk la sos...utk kurgkan pedas)
ketam (cuci & belah 2)



cara masak:
1)tumis bwg putih n masukkan bahan2 lain kcuali ketam...

2)dah naik minyak n pekat...masuk ketam.gaul2...

3)agak2 ketam dah masak leh la tutup api & bleh ngap...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

..qUeEn zAra kiTcHen... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei